martes, 11 de diciembre de 2012

Sincronitzar arxius?

Moltes vegades passa que algú s'ha posat malalt i no ha vingut a l'institut, o ha perdut l'usb on tenia el treball, o s'ha oblidat l'ordinador a casa. Quan això passa, és possible que el treball en grup no pugui continuar de manera normal i que surgeixin problemes. Manera de solucionar-ho:

  • Descarregar-se el programa gratuït dropbox . Un cop ho hagueu fet, obriu la carpeta de dropbox que apareixerà als vostres documents i localitzar la que diu "Compartits" (o shared). Deixeu allà els documents del treball i, amb el botó dret del ratolí seleccioneu "compartir amb" i detalleu els correus de les persones amb qui el voleu compartir. Si dropbox no us convenç, podeu provar...

  • Google drive: entreu dins el vostre compte de google (gmail, per exemple) i busqueu google drive. Segurament us sortirà un gran requadre demanant que instal·leu google drive al vostre ordinador. Si ho feu, tindreu un programa pràcticament calcat a dropbox. Funciona de manera semblant. Però si no voleu, o no podeu, instal·lar programes, hi ha una solució molt més senzilla:

  • Utilitzar els documents en línia de google drive (abans conegut com google docs): ignoreu l'ordinador quan us demana que instal·leu google drive. Escolliu "crear" i apareixerà una versió molt reduïda de Word a la pantalla. Escriviu el que calgui escriure i després, al menú "arxiu" escolliu "compartir". S'obrirà un requadre on, a baix de tot, podeu escriure el correu de les persones amb qui voleu compartir l'arxiu. És molt fàcil i fins i tot podeu escriure a la vegada!!! (però això no us ho recomanem).

lunes, 10 de diciembre de 2012

Encarrecs i responsabilitats per a tothom

Treballar en equip no és sempre fàcil. Us proposem una sèrie d'encàrrecs que us ajudaran a col·laborar entre tots. A més d'útils, poden ser divertits:
  1. Encarregat de dirigir: és la persona que pren les decisions. A principi de cada classe, decidirà què farà cadascú i s'assegurarà que tothom faci la seva feina.
  2. Encarregat de mantenir la disciplina: és algú que decideix en quin moment s'està parlant massa alt. Pot obligar a treballar qui no estigui fent res.
  3. Encarregat de qualitat: la responsabilitat d'aquesta persona és que tot el que es va fent compleixi els requisits de qualitat que s'esperen del treball: tipus de lletra, claredat en les respostes, que tot estigui complet, etc.
  4. Encarregat de dubtes: aquesta persona és la que és capaç de respondre preguntes sobre qualsevol tema: quan no es troba informació a la web, ell la sap buscar; quan cal mirar faltes d'ortografia, fer un petit càlcul que no acaba de sortir bé, ell t'ajuda.
En el cas de grups amb 5 membres, poden haver-hi dos encarregats de qualitat o dos encarregats de dubtes, però mai dos de dirigir o de mantenir la disciplina.

Si tothom respecta les responsabilitats dels demés, sortim guanyant: tothom treballa, tothom mana i tothom és responsable.Hi ha altres maneres d'organitzar-se, però aquesta sol funcionar bastant bé. Proveu-la.




Treball interdisciplinari?

Durant les properes setmanes estarem treballant d'una manera especial a les assignatures de castellà, tècniques d'estudi i anglès. En comptes de seguir el temari habitual, em volgut fer un petit parèntesi i posar a prova les vostres capacitats de treball en equip.

Per això, us proposem el següent repte: prepareu una sortida escolar, calculant totes les despeses, escollint el mitjà de transport, anticipant el temps de viatge i, el més important de tot, decidint què es allò que anem a visitar. Abans de començar, volem que us feu una idea que no tot és tan senzill: us hem preparat una sèrie d'activitats perquè, després, pugueu pendre les vostres decisions tots sols.

Si voleu, us podeu baixar el dossier seguint aquest enllaç.

El dossier no és AIXÍ de llarg